torstai 10. maaliskuuta 2016

Se tärkein/ The most important one

Kyllä, keskityn muovisiin nukkeihin eniten mutta yksi nukke ansaitsee silti ensimmäisen nukkepostauksen; ensimmäinen nukkeni jonka muistan.

Yes, I will concentrate to the plastic dolls more but one doll still deserves the first doll post; my first doll that I remember.


Sain Magdalenan muistaakseni 2-vuotiaana ja se on kulkenut kanssani jo 30 vuotta. Äiti kertoi että sain nuken hänen vanhemmiltaan lahjaksi mutta mummi oli itse leikkinyt sillä varmaan viikon ennen kuin toi minulle. (Mummi oli uskomattoman ihana ihminen.)

I got Magdalena when I was 2 years old, if I remember correctly and she has been with me already 30 years. Mom told me that I got her from her parents but grandmother had played with the doll herself about a week before she gave it to me. (Grandama was absolutely lovely person.)

Me, Magdalena and my big brother.
Magdalena on tavannut Igor Lättäpään jonka kanssa hän oli yhdessä aikanaan kunnes Igorin oli aika lähteä. (Heistä on äidin maalaama taulu jonka kuvaan tänne kunhan löydän sen) Hän on nähnyt kouluja joita olen käynyt, maannut varastossa ja hyllyllä, tullut rottien puremaksi mutta hän on pysynyt mukanani koko matkan. Minulla on myös lammas joka on miltei yhtä vanha ja edelleen tallessa mutta Magdalena on silti ykköstyttöni. Äiti lauloi minulle laulua Magdalenasta joka kuulosti hyvin paljon minulta lapsena.

Magdalena has met Igor Flathead who she was with until it was time for Igor to go. (Mom has made a painting of them and I'll update it here when I find it) She has seen the schools I have went, been laying in storage and shelves, been bitten by rats but she has been with me all the time. I also have a lamb toy which is almost as old and I still have it but Magdalena is still my number one girl. Mom used to sing a song about a girl named Magdalena who sounded a lot like me as a child. 


Magdalena on pesty... jossain vaiheessa elämäänsä ja tarvitsisi uuden kylvyn ja hiusmuotoilun. Hänellä oli kauniit, vaaleat hiukset kun sain hänet mutta aika on syönyt väriä. Magdalena on alkuperäiskunnossaan, kaikki on kuin päivänä jolloin sain hänet mekkoa myöten. Mikä on yllättänyt on se miten hyvin nuo valkoiset sukkatäplät kengissä ja silmät on pysynyt kiinni huomioonottaen että ne on vain liimattu kiinni. Yllättävää on myös kuinka hyvin poskipuna on pysynyt värissään.
Hänellä on valkoinen vartalo ja jalat, pää ja kädet ovat ihonväriset ja käsissä on peukalo. (Tärkeää) Raajat on ommeltu kiinni vain hurauttamalla yli, eli ne ovat aika heiluvaiset, pää on kiinnitetty ompelemalla se vartalon ympäri. Hiukset on ommeltu erilliseen ihonväriseen palaan joka on ommeltu päähän kiinni. (Ja on jo puoliväliin päätä irti)

Magdalena has been cleaned... in some point of her life and she would need another bath and a bit of hairdo. She had beautiful, blonde hair when I got her but time has eaten the colour. Everything in her is original, even her dress. I'm quite amazed the white pieces in her shoes and her eyes has stayed intact as they are glued on and that her blush is still so good. 
She has white body and legs and white skin coloured head and hands which has a thumb. (Important) Her limb are flat sewed on to the body, only head is sewed in round. Hair is intact to her head with a piece of the skin coloured fabric where the piece of strings are sewed on. (Which is loose to halfway to her scalp)


Aion pitää Magdalenan mukanani koko ikäni, ei tähän asti olla yhdessä turhan takia kuljettu ja nyt pidän hänestä parempaa huolta kuin tässä välissä.

I am going to keep  Magdalena with me my whole life, we haven't came this far for nothing. But now I am going to take better care of her than in the meanwhile I have.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti